MÁV KÖZLEMÉNY:

A vasúti kedvezmény igénybe vételének szabályai

A MÁV- Start Zrt. a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal kötött megállapodása alapján az Operakaland időszakára szünetelteti a múzeumi vasúti kedvezmény nyújtását. Ez alapján a Kazinczy Ferenc Múzeum – csakúgy, mint valamennyi országos hatókörű múzeum – nem igazolhat vissza iskolák számára fogadónyilatkozatot az alábbi napokra:

2016. május 4-től 16-ig.

1.    Az utazási igényt a tervezett utazás előtt legalább 7 nappal be kell jelenteni az indulási hely vasúti pénztárában. A csoportos utazásnál az együttes elhelyezési igényt legalább hét nappal korábban jelezni kell a pénztárban. Az iskolának a díjmentes utazást a “Bejelentés tanulmányi kiránduláson” nyomtatványon  kell igényelnie, melynek felső margóján “Korona látogatás” vagy “Múzeum látogatás” megjegyzést kell szerepeltetni. A bejelentésen fel kell tüntetni a kísérők nevét. (Csak a feltüntetett kísérő személyek jogosultak a díjmentes utazásra.) A bejelentéshez csatolni kell a fogadónyilatkozat másolatát, amelyen a múzeum vagy az Országház Közönségszervező Irodája értesítette az iskolát a látogatás időpontjáról.

2.    Díjmentes utazásra jogosult a csoport az iskola székhelyének vasútállomásától a budapesti pályaudvarig és vissza. Ha az iskola székhelyén nincs vasútállomás, az iskola székhelyéhez legközelebb eső vasútállomás lehet az indulási hely. A díjmentes utazás nem szakítható meg, és hosszabb út részbeni fedezéséhez nem használható fel.

3.    A csoportos díjmentes utazás csak kísérővel vehető igénybe. Minden tíz tanuló után egy fő felnőtt kísérő utazhat díjmentesen. A csoporttal együtt utazó további kísérő a díjmentes utazás igénybevételére nem jogosult. Kísérő lehet az iskola pedagógusa, más alkalmazottja vagy szülő.

4.    A vasút által kiállított csoportos utazásra jogosító jeggyel a tanulók és kísérők kizárólag a 2. kocsiosztályon utazhatnak díjmentesen. A kötelező helybiztosítású vagy pótjegyköteles vonaton a helyjegyet, pótjegyet az l. kocsiosztály igénybevétele esetén a két kocsiosztály teljesárú díjának különbözetét előre meg kell fizetni. a vonaton történő helyjegyváltás vagy különbözeti díjfizetés esetén a vasút pótdíjat számít fel. Díjmentes menetjegy a vonaton és különvonaton nem igényelhető.

5.    A csoportos utazás a fogadó nyilatkozatban megjelölt napot megelőző nap 00.00 órájában kezdhető meg, a visszautazást a fogadó nyilatkozatban megjelölt napot követő nap 24.00 órájáig be kell fejezni.

6.    Visszautazásra a csoportos menetjegy akkor érvényes, ha a látogatás tényét az Országház meglátogatása esetében a Közönségszervező Iroda, múzeumlátogatásnál a múzeum felülbélyegzéssel igazolja. Visszafelé a vasútállomáson nem kell lebélyegeztetni a csoportos menetjegyet.

Felülbélyegzés hiányában a menetjegy nem érvényes. Ez esetben a vasúti utazás általános szabályai szerint meg kell váltani az oda- vissza útra szóló menettérti jegyet. A vonaton történő jegyváltás esetén meg kell fizetni a pótdíjat is.

Változás az előző évekhez képest

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a MÁV-START Zrt. az igénybevétel feltételeit az alábbiak szerint módosította:
•    az utazások kizárólag tanítási időszakban vehetőek igénybe.
•    az oktatási intézményeknek az utazások előtt 7 nappal korábban bejelentési kötelességük van a MÁV START Zrt. kijelölt munkatársai felé, más esetben az utazás megtagadhatóvá válik.
•    az oktatási intézményeknek a diákok névsorát és diákigazolványuk számát is meg kell adni a csoport utazásának bejelentése előtt.

Ki segíthet a szervezésben?

A MÁV-START Zrt. csoportos utazásszervezői, szolgáltatás-értékesítői készséggel állnak rendelkezésére csoportos utazási ügyekben, valamint charter- és különvonatok ügyintézésével kapcsolatban az alábbi elérhetőségeken. Kattintson az Ön területén az illetékes munkatársunk elérhetőségéért az alábbi hivatkozásra:
mavcsoport.hu
Valamint tájékoztatást kérhetnek az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

Egy hely, ahová érdemes betérni!

Újhelyi kedvezmény

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com