Az ásatás negyedik hetében a Várhegy északi csúcsán álló háromszögletű torony belső területét sikerült teljesen megtisztítani az omladéktól. Kiderült, hogy egy közel 7x7x5,6 méteres egyenlőszárú háromszögű épülettel állunk szemben. Nyugati falának nagy részes sajnos elpusztult és a háromszög északi csúcsánál megmaradt falrész is megcsúszott a külső sík felé. Kísérletet tettünk a keleti oldalon, hogy a torony falának külső falsíkját is meghatározzuk: a 2 méter vastag fal azonban igen rossz állapotban van a külső oldalon. Ez vonatkozik a hegy platóját körülölelő várfalra is, amelynek külső síkját több ponton próbáltuk meghatározni, azonban eddig még nem jártunk sikerrel. 

Továbbra is nagy kérdés, hogy pontosan milyen lehetett a várudvar egykori járószintje? Vajon hogyan jutottak el az északi toronyhoz? Milyen módon oldották meg a több méteres szintkülönbséget, amely a torony és a tőle délebbre lévő épületek között volt? Eddig annyi bizonyos, hogy sok helyen hagytak kibukkanó sziklacsúcsokat, amiket nem faragtak le. A várudvar közepén húzott hosszú kutatóárkunk arról tanúskodik, hogy volt ahol habarccsal, máshol pedig agyaggal egyenlítették ki a sziklafelszínt. A toronyhoz való út értelmezése még bizonytalan, talán valamifél lépcsőzetes kialakításra kell gondolnunk a feltárt habarcsos szintek alapján. Ennek pontosítása majd a jövőbeni kutatások feladata lesz.

Leletekben ezen a héten sem szűkölködtünk: a várudvar járószintjének kutatása során tekintélyes mennyiségű állatcsontot és talán már a 14-15. századra keltezhető kerámiaanyagot gyűjtöttünk össze. Ugyaninnen egy ametiszt kristály is került elő.

JSN Megazine template designed by JoomlaShine.com